המדריכים שלנו

קולינריה ביפן

מדריכי מילניום


יפן היא בירת הקולינריה העולמית, והיא מובילה את רשימת הערים המעוטרות במספר כוכבי המישלן הרב ביותר, כאשר טוקיו במקום הראשון עם 314 כוכבי מישלן, קיוטו במקום השלישי ואוסקה במקום הרביעי. יפן היא מדינה בעלת היסטוריה ארוכה ומפוארת, והדבר בא לידי ביטוי גם במסורת קולינרית עשירה ומגוונת. האוכל ביפן הוא חלק משמעותי מהתרבות, וליפנים חשובה דרך ההגשה והאסטתיקה הויזואלית של המזון לא פחות מאשר טריותו, נקיונו ואיכותו. ההקפדה על דיוק מקסימלי בדרכי ההכנה וההגשה, יחד עם דגש על טריות מירבית של חומרי הגלם, מסורות קולינריות מפותחות וחדשנות הבאה לידי ביטוי בגישה ניסיונית להכנת מנות מוכרות מציבות את יפן הרבה לפני המדינות האחרות מבחינה קולינרית.
התפריט היפני מבוסס על אורז המוגש עם כל ארוחה, על מגוון של אטריות - אטריות סובה מקמח כוסמת, אטריות אודון וראמן מקמח חיטה, טופו, שעועית אזוקי, פירות ים, ירקות ואצות. האוכל היפני המסורתי הוא בריא, טרי, דל קלוריות ומאופיין בשתיית משקאות יפניים בריאים כגון תה ירוק. עם תזונה שכזו, אין פלא שתוחלת החיים ביפן הינה הגבוהה ביותר בעולם לפי האו"ם וארגון הבריאות העולמי, שיעור מחלות הלב מצומצם משמעותית לעומת העולם המערבי והיפנים שומרים על בריאות ומראה צעיר עד גיל מאוחר.

דגשים במטבח היפני
• שימת דגש מיוחד על עונתיות חומרי הגלם, איכות המרכיבים, מינימליזם והקפדה על טריות יתרה של כל מרכיבי המנה.
• חלוקה לשלושה מרכיבים - ארוחה יפנית רגילה מורכבת לרוב משלושה מרכיבים עיקריים: אורז לבן, מרק וחמוצים.
• אורז או אטריות משמשים לרוב כבסיס המנה ואליהם מתווספת מנת דגים, פירות ים, בשר או טופו.
• שיטת הכנת האוכל מתחלקות לאידוי, טיגון, צלייה, בישול, או אכילת המזון נא.
• המטבח היפני מתבסס על חמישה טעמים בסיסיים, מלוח, חמוץ, מתוק, מר ואוממי.
• הסושי הוא המזון המזוהה ביותר עם יפן וכמעט והפך לסמל הלאומי שלה.
• במטבח היפני נעשה שימוש רב בדגים ובפירות ים, מכיוון שיפן מוקפת מים, אך טבעי שהתזונה תתבסס על דגים טריים, המועשרים באומגה 3.
מתחשק לכם להגיע ליפן ולטעום ממעדניה בעצמכם? אחת התקופות המומלצות ביותר להגיע ליפן היא לקראת האביב, עת מתחילים לפרוח עצי הדובדבן. פריחת הדובדבן ביפן היא תופעה תרבותית וחברתית ממעלה ראשונה, ונמצאת במסורת היפנית מזה אלפי שנים. פריחת הדובדבן צובעת את שטחיה העירוניים והכפריים במרבד ורוד ומרהיב, והיא מאחדת את כל חלקי העם בפסטיבלי האנאמי – מפגשי צפייה בפרחים עם חברים ובני משפחה אשר נפגשים בפארקים המטופחים לפיקניק.

טיולים מאורגנים ומהנים ליפן הם דרך נפלאה לחוות את כל הטוב שיש ליפן להציע באופן מאורגן, מסודר וללא כאבי ראש. הטיולים כוללים טעימה מההיסטוריה, המסורת, התרבות, הקולינריה, הטבע והנופים העירוניים העתידניים שיש ליפן להציע, ובתקופת פריחת הדובדבן ביפן, גם את היופי יוצא הדופן של עצי הדובדבן הפורחים.

אוכל וקולינריה ביפן

צור קשר
למידע נוסף אודות טיולי מילניום אנא מלאו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם
whatsapp